foto lucrari – 26 – COSMIN MATEI – EXPOZITIA PERSONALA “IERI, ASTAZI, MAINE…” – Floreasca – 19.05.2012 – 03.06.2012

EXPOZITIILE ORGANIZATE DE GALERIA DE ARTA ELITE PROF ART POT FI ADMIRATE SI PE NOUL SITE AL GALERIEI: http://galeriaeliteprofart.com/

COZMIN MATEI – “IERI, ASTAZI, MAINE …”

 

Dacă majoritatea absolvenţilor de liceu care se pregătesc să dea la facultate învaţă formule matematice sau încearcă să-şi structureze în minte cât mai clar informaţiile pe care vor trebui să le aştearnă pe hârtie la examenul de admitere, pentru o mică parte dintre tineri, intrarea la facultate înseamnă talent şi multă inspiraţie. Cei care doresc să urmeze specializări precum pictura, sculptura, moda sau designul, trebuie sa demonstreze inca de la inceput ca sunt facuti pentru aceasta profesie, sa dovedeasca niste trasaturi in plus fata de orice alt aspirant la orice alta facultate.

Profesia pe care si-o aleg in acest moment, presupune inspiratie, imaginatie, multa munca, mult devotament, sudoare, si foarte mult talent.

Procesul academic la Facultatea de Arte reprezinta cel mai important pol de formare si instruire in domeniul artelor. Procesul academic este astfel conceput  ca studenţii sa parcurgă treptat toate stadiile dezvoltării artistice in circumstanţele contemporane. Studiile încep prin cunoaşterea problemelor fundamentele ale artelor si continua cu cele mai complexe, particulare si specifice fiecarui department, fiecarei specializari. In paralel cu aprofundarea subiectelor fiecărei specializări studenţii au posibilitatea de a încerca si procese educaţionale alternative pentru dezvoltarea complexa a personalităţii artistice.    

Visul oricărui absolvent de Arte este să-şi deschidă un atelier în care să-şi poată pune în practică proiectele.

Artele plastice determina drumul în orice proiect uman de întruchipare a realităţii conform aspiraţiilor spirituale ale cuiva, în acelaşi timp măresc conştientizarea diversităţii si dimensiunii “frumuseţii vizuale”.

Beneficiind de spatiul recent pus la dispozitia vizitatorilor, in foaierul somptuos al Nova Building – Banca Italo – Romena, situat in Floreasca,  str. Gara Herastrau nr. 2-4, astfel gandit incat sa adaposteasca manifestari diverse, in principal expozitionale, de la expozitia de patrimoniu, la cea de arta contemporana, Galeria de Arta Elite Prof Art isi face o datorie de onoare si in acelasi timp isi implineste o dorinta din promovarea in permanenta a tinerelor talente.

Pornind de la acest ultim considerent, Galeria de Arta Elite Prof Art organizeaza in perioada 19.05. 2012 – 03.06.2012 in sediul Nova Building expozitia, putem spune inedita, intitutala sugestiv “Ieri, astazi, maine…”a tinarului artist plastic Cozmin Matei.

Absolvent al Liceului de Arte “Nicolae Tonitza”din Bucuresti, Cozmin Matei este in prezent masterand in ultimul an la Universitatea Nationala de Arte, Sectia Arte Grafice, la clasa conferentiar universitar dr. Florin Stoiciu.  

Accesibila sau criptat-elitistica, figurativa sau abstracta,  realizata in cele mai diferite tehnici si medii, arta tanarului artist plastic Cozmin Matei  produce si reprezinta “diferenta”, tinzand sa fie, in acelasi timp, integratoare. Lucrarile prezente pe simeze, realizate prin tehnici precum gipsogravura, aquaforte, aquatinta, incearca sa realizeze o paralela intre trecut si present, putem spune o reintegrare a trecutului in prezent, in modernitate. Titlul bine ales al lucrarilor – Dante in modernitate – sugereaza odata in plus tema lucrarilor. Cealalta serie, intitulata – dualitate – face un elogiu mut dar sugestiv al relatiei atat de vechi dar si atat de noi, femeie – barbat.

Lucrarile pot fi admirate sau chiar achizitionate de catre specialisti si amatorii de frumos, ca si de publicul larg pana in data de 03.06.2012.

 In programul de integrare fireasca, profunda, in viata comunitatii, Galeria de Arta Elite Prof Art isi propune sa medieze cu delicatete si competenta relatia dintre arta contemporana si publicul iubitor de frumos.

Expozitiile de arta contemporana reprezinta un aport substantial la cresterea audientei si se dovedesc un vector de comunicare cu publicul, in idea imbunatatirii si imbogatirii perceptiei si consumului acesteia.

Este un gest in sprijinul fenomenului artistic contemporan, facut in acelasi timp pentru consumatorul de arta obisnuit si – nu in ultimul rand – pentru colectionar, Galeria de Arta Elite Prof Art constituind un garant al valorii reale a operei de arta.

Adrian Pandelescu

Director

Galeria de Arta Elite Prof Art

Advertisements

2 thoughts on “foto lucrari – 26 – COSMIN MATEI – EXPOZITIA PERSONALA “IERI, ASTAZI, MAINE…” – Floreasca – 19.05.2012 – 03.06.2012

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s