foto lucrari – 21 – CRISTINA MIHAELA RADULESCU – EXPOZITIA PERSONALA “SOTRON PE ULITA VIETII” – Cotroceni – 28 martie 2012

EXPOZITIILE ORGANIZATE DE GALERIA DE ARTA ELITE PROF ART POT FI ADMIRATE SI PE NOUL SITE AL GALERIEI: http://galeriaeliteprofart.com/

“Am inceput sa pictez cand trairile si ideile mele au crescut atat de mult incat nu le mai puteam exprima in alt fel. A picta este o parte din mine. Imi place sa pictez deoarece este modul meu de a exprima cele mai ascunse ganduri din interiorul meu, dar si ceea ce ma atinge si ma lasa inspirata din lumea inconjuratoare”.

Sunt ganduri ce apartin artistului plastic Cristina Mihaela Radulescu, cea care de cativa ani tine cu talent si dedicatie o latura importanta a picturii romanesti contemporane, simbolismul punctat pe alocuri cu elemente specifice abstractionismului.

Prezenta zilele acestea in Galeria de Arta Elite Prof Art din Cotroceni printr-o expozitie de exceptie intitulata sugestiv “Sotron pe ulita vetii”, Cristina Mihaela Radulescu adduce in fata privitorului o activitate de creatie indelungata, presarata cu accente de revolta si nonconformism.

Calcand pe urmele unor simbolisti precum Gustave Moreau, Gustav Klimt sau Odilon Redon, artista Cristina Mihaela Radulescu apeleaza in lucrarile sale la simboluri si vise imaginare. Totul are ca scop intelegerea mai multor adevaruri absolute care altfel nu pot fi accesate decat in mod indirect. Astfel, Cristina Mihaela Radulescu picteaza scene din natura, din activitatea oamenilor si toate celelalte fenomene reale din lume, intr- o maniera metaforica si sugestiva.

Lucrari precum “Caderea in rugaciune”, Cenzurat”, “Dimensiuni paralele” ,“Inlantuiti” ori “Spirala”, ne aduc in atentie, prin simbolistica utilizata, teme obisnuite ale lumii reale.

Intr-un mediu specific secolului XXI, computerizat si robotizat, in era “internetului si wireless-ului” cum insasi artista precizeaza in interviurile sale, lucrarile Cristinei Mihaela Radulescu trag un semnal de alarma asupra consecintelor pe care toata aceasta informatizare a vietii de zi cu zi, o vor avea in viitorul mai mult sau mai putin indepartat, atat asupra fiintelor de orice fel cat si mai ales asupra naturii inconjuratoare. Opera Cristinei Mihaela Radulescu, se face ecoul unui fenomen mai general, în condiţiile prefacerilor sociale şi ale realităţilor erei tehnologice şi, sub diferite forme, nume şi explicaţii, rămâne o constantă a artei contemporane.

Insusi titlul expozitiei “Sotron pe ulita vietii” este un semnal de alarma si in strigat de durere fata de lumea inconjuratoare.

Absolut toate lucrarile Cristinei Mihaela Radulescu, prin apelarea la simboluri, ele presupunand in acelasi timp o suma de legaturi cu realul, si fiind, de regula, acceptate drept constructii, ansambluri controlate de logica, manifesta din partea artistei cu un sentiment de eliberare, intreaga incarcatura emotionala. Se exprima atractia Cristinei Mihaela Radulescu spre abstractionism. Totul are la baza un protest bine conturat al artistei impotriva academismului si naturalismului in stare pura, indepartand din imaginea plastica elementele lumii vizibile, redate de asa zisa arta figurativa si asezand in locul lor un sistem de semne, linii, pete, volume, simboluri, care trebuie sa exprime in forma pura actiunea rationalitatii si sensibilitatii umane.

Intraga opera prezenta in acest moment pe simezele Galeriei de Arta Elite Prof Art imbina cele doua mari curente ale artei, prin folosirea cu maxima prudenta si talent a unei simbolistici de exceptie, ca rezultat al procesului de abstragere a realitatii in imagine, sau, dimpotriva, concreta, opera existand ca o realitate in sine.

Aceasta ingemanare de curente inregistreaza in operele Cristinei Mihaela Radulescu, manifestari din cele mai diferite, dezvoltand si extrapoland unele dintre aspiratiile impresionismului, mai ales in domeniul culorii si al accentului pus pe universul interior al artistului.

Cristina Mihaela Radulescu face parte din acea miscare artistica potrivit careia, valoarea fiecarui obiect şi fenomen din lumea înconjurătoare poate fi exprimat şi descifrat cu ajutorul simbolurilor; mod de exprimare, de manifestare propriu atat simbolismului cat si impresionismului ca parte a abstractului.

Advertisements

One thought on “foto lucrari – 21 – CRISTINA MIHAELA RADULESCU – EXPOZITIA PERSONALA “SOTRON PE ULITA VIETII” – Cotroceni – 28 martie 2012

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s