foto lucrari – 13 – EXPOZITIA “ARTA CONTEMPORANA” – Floreasca – 15 noiembrie 2011

EXPOZITIILE ORGANIZATE DE GALERIA DE ARTA ELITE PROF ART POT FI ADMIRATE SI PE NOUL SITE AL GALERIEI:http://galeriaeliteprofart.com/

Deschisa in data de 15 noiembrie in sediul Nova Building actuala expozitie cu tema “Arta Contemporana” cuprinde sub aceeasi umbrela artistica pictori si sculptori din generatii diferite, din medii diferite atat geografic cat si spiritual.

Scopul declarat este realizarea unui variat dialog plastic intre generatii si cuprinderea cat mai vasta a arealului de provenienta al artistilor participanti , expozitia avand meritul de a facilita (re)intalnirea dintre prietenii-artisti, oameni simpli si personalitati, dorinta comunicarii inducand o stare de spirit revigoranta.

Participa cu lucrari unii dintre cei mai importanti artisti contemporani, Alma Redlinger, Stefan Pelmus, Marinela Mantescu, Ion Grigore,  Florin Barza, Eugen Raportoru, Mihail Gavril, Carmen Vaideanu, Zuzu Caratanase. Sunt prezenti cu lucrari si cativa artisti care ne-au parasit prea de timpuriu, ca Ion Salisteanu, Marcel Chirnoaga  si Mihail Gavrilov.

Accesibila sau criptat-elitistica, figurativa sau abstracta,  realizata in cele mai diferite tehnici si medii, arta contemporana produce si reprezinta “diferenta”, tinzand sa fie, in acelasi timp, integratoare. In programul de integrare fireasca, profunda, in viata comunitatii, Galeria de Arta Elite Prof Art isi propune sa medieze cu delicatete si competenta relatia dintre arta contemporana si publicul iubitor de frumos. Expozitiile de arta contemporana reprezinta un aport substantial la cresterea audientei si se dovedesc un vector de comunicare cu publicul, in idea imbunatatirii si imbogatirii perceptiei si consumului acesteia. Este un gest in sprijinul fenomenului artistic contemporan, facut in acelasi timp pentru consumatorul de arta obisnuit si – nu in ultimul rand – pentru colectionar, Galeria de Arta Elite Prof Art constituind un garant al valorii reale a operei de arta.

Spatiul recent pus la dispozitia vizitatorilor, in foaierul somptuos al Nova Building, este astfel gandit incat sa adaposteasca manifestari diverse (in principal expozitionale ), de la expozitia de patrimoniu, la cea de arta contemporana.

Debutul acestui proiect in toamna acestui an cu o expozitie de arta contemporana – pictura, grafica, sculptura – apartine unor artisti de prim ordin, membri ai Uniunii Artistilor Plastici din Romania, detinatori ai unor premii nationale si internationale pentru pictura, grafica sau sculptura.

Pregatita cu putin  timp inaintea sarbatorilor de iarna, expozitia se structureaza pe baza unei tematici generale. Cele peste 40 de lucrari expuse sunt semne pe care artistii le-au creat si pe care le lasa generatiilor urmatoare ca puncte de reper pentru viitorii oameni de arta.

Simultan, Galeria de Arta Elite Prof Art a deschis in 12 noiembrie, la sediul sau din Cotroceni expozitia cu tema “Calatorind prin lume”.

Expun impreuna, unii dintre cei mai mari artisti ai momentului, printre care putem aminti pe Alma Redlinger, Nicolae Hilohi-Racauti, Stefan Pelmus, Marinela Mantescu, George Paul Mihail si Elena Mihail, Florin Barza, Mihail Gavril, Virgil Cojocaru, Andana Calinescu,  artisti aflati la apogeul creatiei sau dincolo de el la varste greu de imaginat chiar, dar si tineri artisti, cu nimic mai prejos decat inaintasii lor, precum  Cozmin Movila, Alina Manole, Alina Daniela Nicu, sau Petre Ghergu. Sunt prezenti si artisti din zone diferite ale tarii, ca Vatra Dornei – David Croitor  si Bihor – Elena Bissinger , Cristina Nagy si Mariana Oros. Galeria beneficiaza totodata si de aportul unor artisti veniti de pe alte meleaguri, cum ar fi Lucia Juncu din Republica Moldova sau Samar Draie si Ammar Nahas din Siria. 

Desi nu putem enumera aici toti creatorii de frumos reuniti in aceasta splendida lucrare, ne facem respectuos datoria prin a multumi tuturor celor prezenti pentru promptitudinea si dragostea cu care au raspuns pentru realizarea acestui eveniment.

Cele doua expozitii realizate simultan de Galeria de Arta Elite Prof Art – “Calatorind prin lume” si “Arta contemporana” –  se adreseaza deopotriva artistilor, iubitorilor de arta dar si publicului larg. Amplasate din fericire in doua puncte strategice desi diferite ca atmosfera – pe de o parte batranul Cotroceni si pe de alta noua zona de afaceri Baneasa – expozitiile Galeriei de Arta Elite Prof Art se adreseaza unui public atat de divers ca varsta, mentalitate, activitate si putere de intelegere.

Vizitate fie in contextul unei zile dedicate artei fie doar ca niste imagini care se succed in fata ochilor mai mult sau mai putin obisnuiti cu arta, cele doua expozitii se vor dovedi niste experiente speciale, de un neindoielnic profit estetic si spiritual.

Totul este pus la dispozitia celor ce doresc sa admire sau sa achizitioneze lucrari de arta, organizatorii  fiind oricand dispusi sa ofere consultanta celor interesati precum si sa primeasca opinii si sugestii ale specialistilor din domeniul artei. Toate acestea au ca scop promovarea si sustinerea artelor si a artistilor. Dorim astfel ca impreuna cu Dumneavoastra, artisti, specialisti, iubitori de arta, colectionari, sa putem aduce arta la nivelul moral si valoric meritat.

Iubitorii de arta, specialistii dar si a publicul larg carora  expozitiile li se adreseaza in egala masura sunt invitati sa viziteze cele doua expozitii  de luni pana vineri intre orele 11.00 – 19.00 si sambata intre 11.00 – 14.00.  Intrarea este libera. Pentru relatii suplimentare legate de galerie puteti contacta personalul galeriei la numerele de telefon  0766 304055 , 0763 280464, tel/fax 021 4108921, email:galeriaeliteprofart@yahoo.com , blog: galleria eliteprofart.blogspot.com.

 

Adrian Pandelescu

Director

Galeria de Arta  Elite Prof Art

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s