foto lucrari – 14 – ALINA MANOLE – EXPOZITIA PERSONALA “PORTRET DE ARTIST” – Cotroceni – 01 decembrie 2011

EXPOZITIILE ORGANIZATE DE GALERIA DE ARTA ELITE PROF ART POT FI ADMIRATE SI PE NOUL SITE AL GALERIEI:http://galeriaeliteprofart.com/

ALINA MANOLE

 

Sunt un om care picteaza

 “Sunt, pe cat pot, un om bun.

 Sunt, pe cat se poate, un om norocos.

 Sunt, pe cat mi-e limita, un om rezistent.

 Sunt, pe cat mi-e voia, omul care sunt.

 Sunt, pe cat ma duce sufletul, un om care picteaza.”

 

Versuri care desi nu-i apartin, o caracterizeaza, cuprinzand chintesenta artistei Alina Manole

 Grafic designer, membră UAP.

In opinia unora, aceasta  prezentare ar putea cuprinde esenta activitatii celei care este artista plastica Alina Manole.

Dar nu, acestea sunt doar cateva cuvinte care oricat ar dori cineva, nu pot cuprinde in nici un fel instruirea artistei, creatia sa, dragostea sa pentru arta.

Desi se afla inca la o varsta – unii pot spune “ frageda”- doamna Alina Manole are in spate o lunga perioada de studii si o nu lunga dar bogata activitate profesionala.

Sunt cateva din motivele pentru care Galeria de Arta Elite Prof Art a ales-o pe domnia sa pentru a deschide un ciclu de evenimente care vor avea loc periodic in cadrul galeriei sub denumirea generica de “Portret de artist”. Dorindu-se a fi un plus de atentie si pretuire adus artistilor plastici, acest eveniment care poate parea doar o incercare timida organizata din cand in cand de o galerie de arta, credem si speram ca va aduce artei  un plus de stralucire intr-o lume in care aceasta incearca din greu sa supravietuiasca.

Asa cum spuneam, educatia si creatia tinerei doamne Alina Manole au desemnat-o pentru a fi primul artist a carui activitate va fi prezentata in cadrul acestui proiect.

Revenind la activitatea de instruire, putem mentina absolvirea de catre Alina Manole a Liceului de Arte “Nicolae Tonitza” din Bucuresti urmat de Universitatea de Arte Bucuresti, Facultatea Design, specializarea Design Grafic (2003 – 2007), precum si masterul in specializarea Design Grafic ( 2007 – 2009), si devine membru al Uniunii Artistilor Plastici (UAP) din Romania in anul 2010.

Inca de pe bancile facultatii, Alina Manole participa intr-un timp foarte scurt, la un numar foarte mare de expozitii:    

–            Expoziţie de fotografie la Muzeul Naţional de Artă al României, în cadrul concursului de fotografie organizat de   Century 21: “Romania in Century 21. Arhitectura în România”, în anul 2008

 –          Expoziţia de fotografie organizată de DanaArt Gallery la metrou: “Ipostaze urbane-Contraste” în perioada 20.03-03.04.2010

 –          Expoziţia personală de pictură de la Opera Naţională Bucuresti – 25 aprilie – 7 mai 2010

 –          Expoziţie de instalaţie în “Magic Land” (curtea Palatului Cantacuzino) în cadrul SIMN –  26 – 30 mai 2010

 –          Expoziţia personală de pictură “Nuduri Feminine” de la Teatrul Masca – 19 noiembrie – 10 decembrie 2010

 –          Participarea cu lucrări la Târgul European de Artă Contemporană ST – ART 2010 din Strasbourg, Franţa ST – ART, prin DanaArtGalley, – 25 noiembrie – 29 noiembrie 2010

 –          Expoziţia de pictură OPEN 2011, Alina Manole şi Daniela Zbârcea, organizată de DanaArt Gallery, la La Scena, 9 ianuarie – 20 februarie 2011

 –          Expoziţia de pictură cu titlul “Simfonie de culori”, la ceainăria Ceai et Caetera, Braşov – 1 – 24 aprilie 2011

 –          Expoziţie de grup cu titlul “Project: Human”, la Galeria Elite Prof Art – 25.mai – 08iunie 2011

 –          Expoziţie “Salonul artelor”, la Galeria Elite Prof Art – 09.iunie – 22 iunie 2011

 –          Expoziţie “Salonul de grafică”, la Galeria Elite Prof Art –  iulie 2011

 –          Salonul Naţional de Artă Plastică “ATITUDINI CONTEMPORANE” – ediţia a IV-a 2011, DEMERSUL LUDIC

Cu o carte de vizita atat de bogata, Alina Manole nu poate decat sa faca cinste Galeriei Elite Prof Art prin participarea sa la acest eveniment.

Avand un numar redus de invitati speciali, printre  care s-au aflat profesori universitari, membri ai Uniunii  Artistilor Plastici din Romania, colectionari, critici de arta, artisti plastici, evenimentul s-a desfasoarat sub forma unui dialog permanent intre artist si invitati, Discutiile au avut ca obiect activitatea profesionala a artistei precum si  discursul pe care criticii de arta, l-au tinut legat de lucrarile aflate pe simeze.

Discutiile au fost sustinute de personalitati ale lumii artistice cum ar fi profesorul universitar Nicolae Hilohi Racauti, profesori de la Liceul de Arta “Nicolae Tonitza”, ziaristul Aristotel Bunescu, persoane din conducerea Bancii MKB Romexterra Bank, pictori precum Virgil Cojocaru, Petre Chirea, Cristian Dutulescu, critici de arta si colectionari, precum si persoane din conduceea Galeriei de Arta Elite Prof Art.

Expunerea lucrarilor a fost facuta intr-un cadru care a pus in valoare lucrarile atat individual cat si in ansamblu prin asigurarea unui confort si a unei ambiante placute, oferite de designerii  profesionisti ai galeriei.

S-a creat astfel posibilitatea interactiunii dintre artisti, profesori, critici de arta, colectionari.

Proiectul “Portret de artist” a demarat la acest inceput de decembrie 2011 sub auspicii favorabile , avand ca prim invitat pe artista plastica Alina Manole, careia Galeria de Arta Elite Prof Art ii multumeste pentru participare si pentru fructuoasa colaborare.

 

Galeria de Arta Elite Prof Art

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s