foto lucrari – 6 – EXPOZITIA “SALONUL ARTELOR” – Cotroceni – iunie 2011

EXPOZITIILE ORGANIZATE DE GALERIA DE ARTA ELITE PROF ART POT FI ADMIRATE SI PE NOUL SITE AL GALERIEI:http://galeriaeliteprofart.com/

“SALONUL ARTELOR”

 

Expozitia de grafica, pictura  si sculptura al carei vernisaj are loc in data de 15 iunie reuneste in salile Galeriei Elite Prof Art nume de rezonanta artistica  nationala si internationala,  intr-un act de cultura comun, global prin aspectul lucrarilor aflate sub aceeasi aura artistica si totusi individual prin trairile si sentimentele pe care fiecare lucrare, fiecare artist le trezeste in sufletul privitorului.

 Desi opere ale  unor artisti cu personalitati diferite, care vin din  timpuri diferite si care si-au creat propriul mod de interpretare a realitatii exprimata prin  propriile trairi,  lucrarile prezente pe simezele galeriei converg spre ideea comuna de arta contemporana, idee exprimata si de numele expozitie, Salonul Artelor. Desi cu conotatii de ordin general lucrarile au  o abordare comuna dar si individuala, specifica fiecarui creator.

Un plus de valoare este dat si de spatiul  vital in care protagonistii prezentei expozitii creeaza, de la zone diferite ale tarii pana la locuri aflate dincolo de hotare. Sub un singur acoperis si-au dat mana specialisti in domeniul artelor de pe meleaguri banatene si pana la Pontul Euxin, de pe malurile vechiului Danubiu  pana dincolo de Prut. Sunt reunite astfel personalitati atat de diferite prin obiceiurile si traditiile fiecarei zone, dar atat de asemanatoare prin cultura, educatie si limba.  

Sunt prezente pe simeze opere ale celor  mai mari artisti ai momentului, oameni care si-au dedicat intreaga viata si cariera picturii, graficii si sculpturii, acestui gen de arta de o frumusete si noblete spirituala deosebite. Putem mentiona artisti precum: Traian Bradean, Nicolae Blei, Nicolae Hilohi, Mihail Gavril, Dan Gavris, Constantin Andronic, Florin Barza, Alin Blei, Cristian Blei, Lucia Juncu din Chisinau, si altii.

Desigur, dincolo de tehnici, viziunile artiştilor constituie miza cea mai importantă a expoziţiei. Felul în care aceştia înţeleg să se raporteze la real şi la imaginar constituie cu adevărat provocarea ce le este propusă privitorilor.

Prin organizarea acestei expozitii  Galeria Elite Prof Art şi-a propus  să reflecte preocupările artiştilor la momentul prezent: fie că interesele estetice ale acestora se îndreaptă spre figurativ ori abstract, fie că se mizează exclusiv pe expresivitatea cromatică sau dimpotrivă pe cea a ductului, fie că gestul este unul dezinvolt ori supus unor rigori aproape matematice. Nota comună a lucrărilor expuse este dată în acest caz tocmai de tema generala, în înţelesul său larg, de sărbătoare  şi de eliberare în faţa frumuseţii naturii si vieţii.

Sunt puse in valoare, alaturate intr-un spatiu intim, cochet si comod, lucrari de pictura, grafica si sculptura realizate prin tehnici diferite, pe suporturi diferite, incapand cu pictura in ulei pe panza, pe hartie, piele si chiar pe materiale neconventionale cum ar fi foitele de smirghel, tehnica rar intalnita precum si lucrari de sculptura in bronz si lemn.

Galeria Elite Prof Art isi aduce astfel contributia modesta dar necesara la acest moment pentru promovarea si sustinerea artistilor contemporani indiferent de domeniul pe care il abordeaza in cadrul lucrarilor personale.  Inca o data, Galeria Elite Prof Art pune spatiile sale la dispozitia tuturor artistilor si specialistilor care doresc ca prin contributia lor sa ridice arta si cultura la nivelul pe care il merita atat in tara cat si in strainatate. Specialistii, criticii si artistii cu care Galeria Elite Prof Art colaboreaza, pot sta la dispozitia oricarui iubitor de arta care se arata interesat in promovarea si realizarea dezideratelor pe care ni le propunem.

Adrian Pandelescu

Director

Galeria de Arta Elite Prof Art

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s